Het zenuwstelsel

van DNA tot Skrillex

 

Het zenuwstelsel is het meest complexe orgaan in het menselijk lichaam. Het bepaalt wie we zijn, wat we denken, laat ons bewegen,... Soms loopt dit echter fout en lijden mensen aan ernstige zenuwziektes (bv. ALS, Alzheimer, Parkinson,...).

Wil je samen met ons in een echt labo staan en onderzoeken hoe het zenuwstelsel werkt? Vraag je je af hoe Skrillex ons hierbij kan helpen? Wil je ontdekken hoe wij ziektes onderzoeken en patiënten proberen te helpen? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

In het LOLANDS Labo 4 Kids kunnen de kinderen onder begeleiding van de mensen uit het echte labo hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van de wetenschap. Deze workshop is heel interactief en bevat een hele serie van speelse, spannende en leerrijke proefjes die de kinderen zelf mogen uitvoeren en waarbij ze van de eerste tot de laatste minuut gefascineerd zullen zijn.

Praktisch:

  • Er worden drie workshops georganiseerd tijdens LOLANDS: om 13u, om 15u en om 17u.
  • Per workshop worden er max. 20 kinderen toegelaten. De duur van de workshop is ongeveer 1 uur. De workshops zijn vooral gericht op kinderen vanaf het 4de leerjaar.
  • We vragen om indien mogelijk op voorhand in te schrijven via email: labo@lolands.be Als er op 16/09 nog plaatsen vrij zijn, kan je ook ter plaatse nog deelnemen.