Lolands 2013

Na het succes van de eerste editie in september 2012, zijn we al snel begonnen met de organisatie van de 2013 editie. We hadden veel geleerd van Lolands 1.0 en wilden bevestigen dat het concept, sport-spel-muziek met wat eten en drinken, ook een blijver in Scherpenheuvel-Zichem kon worden.

Bedoeling was dat we een stapje verder gingen met de organisatie en dat we de affiche voor de editie 2013, zouden voorstellen tijden ‘Lolands Launch’. Dit zou plaatsvinden tijdens de hoofddag van de Scherpenheuvelse kermis (donderdag 1 augustus 2013) aan het ronde punt in het centrum, met een heuse Cocktailbar. Zo gezegd, zo gedaan…. Lolands Launch werd een grandioos succes met om en bij de 1000 geserveerde cocktails op een zonovergoten dag… Oh ja, en onze affiche werd tegelijkertijd ook voorgesteld.

Op zaterdag 21 september was het dan zo ver: met Lolands 2013 zouden we het terrein helemaal hertekenen, zodanig dat we ook gewapend waren bij slecht weer. Er kwam een 2de tent bij van 22m X 45m om de optredens in te houden. De ‘kleinere’ tent konden we dan houden om bij slechter weer iedereen toch te laten genieten van hun eten en drinken. Gelukkig hadden we ook in 2013 mooi weer, waardoor iedereen alsnog buiten kon vertoeven tijdens een van de laatste mooie zomerdagen.

Qua sport hielden we enkel volleybal en viking-Kubb nog over. Deze laatste sport won alleen maar aan populariteit met meer dan 35 ingeschreven teams. De voetbal hebben we laten vallen omwille van de vele afzeggingen van voetbalploegen. Blijkbaar mogen de meeste amateurvoetballers van hun trainer niet spelen op een hobbelig terrein…. Dat wisten we dan ook weer….

De kinderanimatie werd uitgebreid met in totaal 3 springkastelen, volksspelen, kringspelen, de razendpopulaire lasershooting,…. De inschrijvingen van de bbq bereikte ondertussen een nieuw hoogtepunt met 650 personen. De dj’s bleven onverstoord spelen gedurende de ganse dag en de gasten van ‘Radio V.O’ liepen ook dit jaar weer in hun groene kostuums met hun instrumenten tussen de mensen muziek te maken. Kortom de sfeer zat er van ’s morgens weer helemaal in. Ook de elektriciteitsproblemen waren van de baan dankzij 2 mega grote stroomgroepen. We begonnen wel een nieuw probleem te creeëren, namelijk parkeermogelijkheden voor de bezoekers. Al snel liepen alle toegangswegen van –en naar het terrein dicht door geparkeerde voertuigen.

Omstreeks 17 ging de muziektent open en starten de mannen van The Elements de spits af. Nadien speelden local heroes Porn Dog 3, gevolgd door de coverband Don’t hang the victim out. Toen was het tijd voor wat nostalgische muziek van het dj duo the Boppin Benvis brothers. Afsluiten deden we in 2013 met dj Bobby Ewing en huis dj’s Pino Latino Sound System.

Met een totaal bezoekersaantal van boven de 2500 personen en een cheque overhandiging van 25345€ voor het A.L.S Laevers fonds, konden we wederom van een succes spreken. Lolands 2014 zou er ook komen. Dat werd al beslist tijden de afbraak van deze editie

Populaire Posts

 • ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!
  ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!

  De Ice Bucket Challenge, ken je dat? Maar kan jij ALS? Zopas heeft de culturele gemeenschap afscheid genomen van Bea Van Der Maat (presentatrice en zangeres).

 • Lolands wordt loforlife
  Lolands wordt loforlife

  Lolands wordt LoForLife! Het was al een tijdje duidelijk dat Lolands niet meer Lolands kon blijven. MAAR Lolands blijft het zelfde festival maar gewoon onder een naam die de lading beter dekt… LoForLife.

 • Lolands 2022
  Lolands 2022

  In 2022 daarentegen konden we de maatregelen voorgoed achter ons laten en zijn we ook afgelopen jaar weer ferm uit ons kot gekomen, wat resulteerde in een knallende 10e editie van Lolands!

Categorieën