Lolands 2016

Lolands 2016 zal de geschiedenis ingaan, als het jaar waarop we één van de grootste vlaamse artiesten naar Scherpenheuvel kregen: Daan.

Om hierop voorbereid te zijn, werd er ingezet op nog een grotere muziektent en ruimte op het terrein.

De opbouw verliep voor deze editie vlekkeloos. Onder een stralende zon met temperaturen boven de 30 graden, kwamen heel wat vrijwilligers afgezakt naar het festivalterrein om de handen uit de mouwen te steken. Een nieuwigheid dit jaar was dat we onze vrijwilligers in de watten wilden leggen en bedanken voor hun enorme inzet. Elke avond tijdens de opbouw, werd er door verschillende verenigingen/sympathisanten een heus avondmaal bereid. Van BBQ over Chili Con Carne tot pizzabuffet. Het was een enorme gezellige week waar heel wat nieuwe vriendschappen werden gesmeed en oude vriendschappen nieuw leven werd ingeblazen. Op vrijdagavond was het terrein volledig klaar en tot in de puntjes afgewerkt.

Zaterdag 17 september werden we heel vroeg wakker na een korte nacht, met regen. De springkastelen werden opgeblazen, de eerste medewerkers en fietsers kwamen aan en de lucht klaarde op. Magda haar profetische woorden werden weer kracht bij gezet: Die manne daarboven zorgen wel dat het goed weer word.

Er kwamen heel wat fietsers opdagen en vele ouders met kinderen vonden de weg naar de weide al heel vroeg. Er was de ganse dag een gezellige drukte, die soms net iets te druk bleek te zijn. De opkomst was dan ook massaal. Een nieuwigheid in de namiddag, was een heuse kinder disco show door Raf Violi. Dit werd zeker gesmaakt door de kleine rakkers. Is voor herhaling vatbaar althans ’S Avonds werd werd er weer heerlijk gegeten van de BBQ die ook dit jaar weer professioneel was bereid door ons ‘food Team’. De hamburgers gingen ook vlot van de hand.

Populaire Posts

 • ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!
  ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!

  De Ice Bucket Challenge, ken je dat? Maar kan jij ALS? Zopas heeft de culturele gemeenschap afscheid genomen van Bea Van Der Maat (presentatrice en zangeres).

 • Lolands wordt loforlife
  Lolands wordt loforlife

  Lolands wordt LoForLife! Het was al een tijdje duidelijk dat Lolands niet meer Lolands kon blijven. MAAR Lolands blijft het zelfde festival maar gewoon onder een naam die de lading beter dekt… LoForLife.

 • Lolands 2022
  Lolands 2022

  In 2022 daarentegen konden we de maatregelen voorgoed achter ons laten en zijn we ook afgelopen jaar weer ferm uit ons kot gekomen, wat resulteerde in een knallende 10e editie van Lolands!

Categorieën