Lolands 2018

Lolands 2018…. Wat een weer he… van bij de start van de opbouw tot en met de afbraak onder een stralende zon. Dit maakte alvast dat de sfeer er helemaal in zat vanaf de eerste tent die op de wei werd gezet. Overijverig als we waren, hadden we de vloer voor de eettent al gelegd nog voor deze werd geleverd. Toen de tentenleverancier op het terrein aankwam, was het ook snel duidelijk dat we deze opnieuw mochten afbreken…. Hun manier van vloer leggen was anders dan degene die we gewoon waren. Om op dat moment dadelijk een groep de handen uit de mouwen zien te steken en dit zo snel mogelijk op te lossen, is waar onze vrijwilligers het verschil maken…. Zonder zeveren pakken ze dit op.

De opbouw van lolands 2018 was er eentje om in te kaderen. Alles werd vlot opgebouwd, er was lekker eten, een pintje erbij. Elke dag waren er meer dan 40 vrijwilligers aanwezig om van de lege wei een festivalterrein te maken. We voelden ons precies terug op kamp. Er zijn zelfs mensen die elkaar meer dan 20 jaar niet hadden gezien en verenigd werden tijdens de opbouw. Hoe schoon is dat.

Voor lolands was er veel gezegd en geschreven over de inkom die zou gevraagd worden. Er werden bedragen verspreid, negatieve commentaren gegeven, enz…. Een festival organiseren en leefbaar te houden anno 2018 is niet goedkoop. We deden dit natuurlijk niet om de mensen op kosten te jagen. Onze bedoeling hiermee was vooral om Lolands de volgende jaren nog te kunnen organiseren. Stel dat we eens een jaar slecht weer hebben en we blijven met een financiële kater achter. Ook het feit dat we perfect wisten hoeveel volk zich op het terrein bevindt, is naar beveiliging voor de bezoekers toe van heel veel belang.

Uiteindelijk is ook die storm gaan liggen en werd ons bezoekersaantal van 2017 opnieuw gehaald. Dit was wel minder zichtbaar op het terrein, omdat dit ook weer een stuk groter was geworden. De kinderanimatie werd uitgebreid, de eettent werd vergroot, het aanbod eten werd aangepakt, de kassa’s die in 2017 niet konden volgen, werden verdubbeld. Dit allemaal om onze bezoekers een beter festival aan te bieden.

Op vrijdag werd de start gegeven van een prachtig weekend. Met optredens van de krakers en Cash Reloaded werden onze lokale helden op het podium losgelaten. Nadien de buurjongens van The Scabs. Het waren allemaal fantastische optredens en het was spijtig genoeg ook de laatste keer dat we Willy Willy in actie zagen in de buurt. Een fantastisch mens en geweldig muzikant. Na de sluiting van het terrein werd er nog duchtig opgekuist om te zorgen dat de wei op zaterdagochtend terug tip top in orde was om dag 2 aan te vangen.

Op zaterdagochtend waren we ook weer vroeg in de weer. Omwille van het mooie weer stonden de eerste fietsers al om 8u aan de ingang om aan hun ‘Eddy Haesen Classic’ te beginnen. Het aantal fietsters stijgt ook weer elk jaar. Special merci aan de mannen en vrouwen van Team 33 om dit telkens weer in goede banen te leiden. Vanaf 10u konden ook de kinderen weer komen ravotten in ons kinderanimatie dorp. Meer dan 1000 kinderen waren vooraf ingeschreven, waardoor het weer een gezellige drukte was. Dit jaar hadden we voor de ouders ook een extra toog en eten voorzien, zodat ook zij hun kroost konden gadeslagen.

Vanaf 15u begonnen ook de optredens in de muziektent. Met de winnaars van de nieuwe lichting ‘Sons’ werd iedereen die nog niet wakker was uit hun slaap gewekt. Nadien mocht de frèle stem van Josephine ons betoveren. De kinderen werden na dit optreden in de tent verwacht voor een optreden van de Ketnetband. Ondertussen stond de BBQ ook al lekker te branden en schoven zo’n 600 hongerigen aan aan het buffet.

Tom Helsen begon ondertussen aan zijn optreden. Hij was nog aan het bekomen van de indruk die hij gekregen had na het betreden van ons festivalterrein… Dat is hier begot Werchter in het klein zei hij. Alle artiesten waren ook dit jaar heel tevreden om in Scherpenheuvel mogen te spelen. Sara van K’s Choice had zelfs speciaal een trip over van Amerika om bij ons komen te spelen. Haar ouders waren afgezakt naar Lolands om hun laatste optreden in deze bezetting voor een lange tijd te bekijken. Nadien was het de beurt aan ‘Boulevard Vinyl’ die we hier vorig jaar op het cheque event al eens hadden voorgesteld. Zij wisten met hun covers de ganse tent in beweging te krijgen. Nadien nog de Dj’s Wout en Skyve en de lichten gingen uit na alweer een mooie editie van Lolands.

Wil je in de toekomst meewerken aan Lolands? Klik Hier

Populaire Posts

 • ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!
  ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!

  De Ice Bucket Challenge, ken je dat? Maar kan jij ALS? Zopas heeft de culturele gemeenschap afscheid genomen van Bea Van Der Maat (presentatrice en zangeres).

 • Lolands wordt loforlife
  Lolands wordt loforlife

  Lolands wordt LoForLife! Het was al een tijdje duidelijk dat Lolands niet meer Lolands kon blijven. MAAR Lolands blijft het zelfde festival maar gewoon onder een naam die de lading beter dekt… LoForLife.

 • Lolands 2022
  Lolands 2022

  In 2022 daarentegen konden we de maatregelen voorgoed achter ons laten en zijn we ook afgelopen jaar weer ferm uit ons kot gekomen, wat resulteerde in een knallende 10e editie van Lolands!

Categorieën