Lolands 2019

Lolands 2019… Het was weer plezant he… en schoon weer….

We waren dit jaar al wat rapper op de wei aan de slag dan de voorgaande Jaren. Er was ene met een zot idee om een toren op het terrein te zetten. De eerste die we in het begin van het jaar hadden gezet, leek ons een beetje laag, waardoor we hem na een paar maanden nog wat verhoogd hebben. De bedoeling van deze toren was om de Lo een prominentere plaats te geven tijdens het festival en ook om verlichting in te hangen. In het weekend van Lolands zelf bleek dat er nog meer functies waren hiervoor… als verdwaalpaal voor de kinderen, afspreekplaats met vrienden, om de zatte medemens te ondersteunen, enz…. We hebben dan ook maar beslist om hem te laten staan voor de volgende jaren….

De opbouw zelf liep deze keer ook een stuk vlotter dan de voorgaande Jaren. Het weer was de ganse week mooi, de helpers waren elke dag van de partij, planning liep goed, ….. op donderdagavond waren we dan ook voor 99% klaar om aan het Lolandsweekend te beginnen. Elk jaar is het weer fijn om zo veel medewerkers samen te zien komen en er een leuke week van te maken. Chapeau aan iedereen en hopelijk zien we jullie allemaal terug in september om editie 2020 op te bouwen.

Lolands zelf had ook nog een paar nieuwigheden in petto… een kleine greep uit ons nieuwe gamma: een speleobox, klimtoren, springkussen, Rodenbach Fruitage, muziekprogramma in de eettent dat zeer gesmaakt was (getuige hiervan de volle dansvloer tot Lolands gedaan was), onze eigen pastabar, …. En een ‘Metal’ vrijdag. Vooral van dit laatste was heel wat volk geschrokken toen we dit aankondigden. Ook waren er binnen de organisatie zelf mensen die daar letterlijk wat schrik van hadden. Nochtans bleek vrij snel nadat de kaartenverkoop was gestart, dat dit wel een zeer gesmaakte line-up was. Vrij snel vlogen de tickets de deur uit en wisten we dat dit wel eens een topavond kon worden… en dat was het ook…. De eerste keer dat we een uitverkochte Lolandsdag hadden, met 3000 bezoekers. De wei van Andre en Magda werd voor een keer het Graspop van Schunnebroek…. Een zeer fijn publiek dat gesmaakt werd door alle artiesten. Er werd geheadbangd, gecrowdsurfd en gebootsurfd…. Vraag dat laatste maar eens aan Trien en Billy.

We waren laat thuis die vrijdagavond, maar hadden nog voldoende energie om vroeg weer uit de veren te kunnen om de eerste fietsers te verwelkomen voor de Eddy Haesen Classic. Ook dit jaar hebben we hier weer een nieuw record gevestigd wat betreft deelnemers. Ook de Viking Kubb trok, na een paar mindere Jaren, weer heel wat volk in de ochtend naar het terrein. De kinderanimatie begon te lopen en de wei stroomde gezellig vol. Tegen dat het muziekprogramma in de grote tent begon, was het behoorlijk druk op onze wei… De mannen van Mutox speelden een thuismatch en dat werd zeer gesmaakt. Ook de Queen coverband ‘Mother Mercury’ deed de tent vollopen…. Maar het werd pas echt druk toen Laura Tesoro begon. Tot ver buiten de tent stonden de mensen naar haar optreden te kijken. Alle leeftijden samen… hoe schoon was dat… Dat is Lolands. Terwijl liep ook onze BBQ op volle toeren, werd er gepraat, gelachen en gedronken. Nadien kregen we nog optredens van Clement Peerens Explosition en Level Six en gingen we de nacht in met dj’s Laston en Geo en Dimitri Wouters.

Wil je in de toekomst meewerken aan Lolands? Klik Hier

Populaire Posts

 • ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!
  ALS: De ziekte die al te veel heeft genomen!

  De Ice Bucket Challenge, ken je dat? Maar kan jij ALS? Zopas heeft de culturele gemeenschap afscheid genomen van Bea Van Der Maat (presentatrice en zangeres).

 • Lolands wordt loforlife
  Lolands wordt loforlife

  Lolands wordt LoForLife! Het was al een tijdje duidelijk dat Lolands niet meer Lolands kon blijven. MAAR Lolands blijft het zelfde festival maar gewoon onder een naam die de lading beter dekt… LoForLife.

 • Lolands 2022
  Lolands 2022

  In 2022 daarentegen konden we de maatregelen voorgoed achter ons laten en zijn we ook afgelopen jaar weer ferm uit ons kot gekomen, wat resulteerde in een knallende 10e editie van Lolands!

Categorieën