LOLANDS 2014

Tijdens de 3de editie van Lolands Launch op donderdag 31 augustus, werd de affiche voorgesteld voor de volgende Lolands. Wederom met een cocktailbar ter hoogte van het ronde punt in Scherpenheuvel. De gin-tonics, mojito’s,…. gingen weer vlot van de hand met een gezellige drukte tot gevolg. De affiche was wat van Lay-out veranderd, maar het concept van Lolands bleef onveranderd.

In augustus kwam er de hype van de Icebucket challenge ten voordele van het onderzoek naar A.L.S. Ook hier konden wij als organisatie niet achterblijven. De crew van Lolands wou niet zo maar een emmer ijskoud water over zich heen gooien. We zouden Lolands niet zijn als we dit niet wat origineler aanpakten. Op het festivalterrein hebben we dan op een donkere dinsdagnamiddag in augustus met een 50 tal personen onder een grote puinzak (bevestigd aan een brandweerwagen) gevuld met ijswater gestaan. Deze zak werd vakkundig opengesneden alwaar we een ijskoude douche kregen. Een van de deelnemers was Eddy Haesen, eveneens een vriend van de Lo en een A.L.S. patient.

Het festival zelf vond plaats op zaterdag 20 september. Enkele weken voor het festival werd nog een extra sportactiviteit toegevoegd: een fietstocht van 80km. Dat dit meteen een schot in de roos was, bewees het aantal deelnemers aan deze eerste editie. Meteen stonden er meer dan 100 mannen en vrouwen om 10u ’s ochtends klaar in wieleroutfit. Het weer was ook uitzonderlijk op deze zaterdag in september. Met temperaturen van tegen de 30 graden, waren de weergoden ons weer goed gezind… Mss zit de Lo hier wel voor iets tussen

Terwijl de fietsers hun kilometers afmaalden doorheen het Hageland en Limburg, kwam op het terrein de volleybal en Viking Kubb reeds op gang. Nog een last minute nieuwigheid vanaf 2014: Lolands Lab….. Een toffe bende onderzoekers van de KULeuven die met hun interactieve spelletjes, de jongeren een introductie gaven in de wondere wereld van de wetenschap. De 4 sessies die werden ingericht, waren in een mum van tijd volzet. De toekomst van de wetenschap is verzekerd…. Ook de Bbq mocht weer veel publiek verwelkomen…meer dan 750 buikjes werden gevuld met lekker vlees en groenten. Ook konden er vanaf dit jaar pannenkoeken gegeten worden en werden meer dan 1000 hamburgers verkocht.

Vanaf dit jaar was er ook een heus VIP dorp opgericht voor onze sponsors en sympathisanten. Dit kon op veel bijval rekenen Zoals de traditie het wil, ging de muziektent vanaf 17u open en kregen we eerst 2 lokale bands (The Backup plan en Venturo) waarna de tent helemaal vol liep voor Cosmo’s Foger-T, de CCR coverband rond Franky Saenen. In de kleine tent was er dit jaar ook een bandje voorzien dat covers speelde uit de jaren 50 en 60. Daar werd rustig de nacht in gedanst.

In de muziektent ging het programma verder met de coverband Boulevard Vinyl, waarna de dj’s het overnamen: Dj Bobby Ewing (die zich thuis voelt op LOLANDS), Le Bar Deux, The Mixfitz en Pineau Latino Sound System . Met ongeveer een 5000 tal bezoekers en een cheque van 38550€ voor het A.L.S Laevers fonds, was ook deze editie weer memorabel