LOLANDS 2016

Lolands 2016 zal de geschiedenis ingaan, als het jaar waarop we één van de grootste vlaamse artiesten naar Scherpenheuvel kregen: Daan.

Om hierop voorbereid te zijn, werd er ingezet op nog een grotere muziektent en ruimte op het terrein.

De opbouw verliep voor deze editie vlekkeloos. Onder een stralende zon met temperaturen boven de 30 graden, kwamen heel wat vrijwilligers afgezakt naar het festivalterrein om de handen uit de mouwen te steken. Een nieuwigheid dit jaar was dat we onze vrijwilligers in de watten wilden leggen en bedanken voor hun enorme inzet. Elke avond tijdens de opbouw, werd er door verschillende verenigingen/sympathisanten een heus avondmaal bereid. Van BBQ over Chili Con Carne tot pizzabuffet. Het was een enorme gezellige week waar heel wat nieuwe vriendschappen werden gesmeed en oude vriendschappen nieuw leven werd ingeblazen. Op vrijdagavond was het terrein volledig klaar en tot in de puntjes afgewerkt.

Zaterdag 17 september werden we heel vroeg wakker na een korte nacht, met regen. De springkastelen werden opgeblazen, de eerste medewerkers en fietsers kwamen aan en de lucht klaarde op. Magda haar profetische woorden werden weer kracht bij gezet: Die manne daarboven zorgen wel dat het goed weer word.

Er kwamen heel wat fietsers opdagen en vele ouders met kinderen vonden de weg naar de weide al heel vroeg. Er was de ganse dag een gezellige drukte, die soms net iets te druk bleek te zijn. De opkomst was dan ook massaal. Een nieuwigheid in de namiddag, was een heuse kinder disco show door Raf Violi. Dit werd zeker gesmaakt door de kleine rakkers. Is voor herhaling vatbaar althans ’S Avonds werd werd er weer heerlijk gegeten van de BBQ die ook dit jaar weer professioneel was bereid door ons 'food Team'. De hamburgers gingen ook vlot van de hand.

Ondertussen startte ook het muziekprogramma in de grote tent. Openen deden we dit jaar met 'de Kräkers', een dolle bende die nederlandstalige klassiekers in een modern jasje brachten. De tent begon al lekker vol te stromen hiervoor. Nadien was het de beurt aan 'Cosmo's foger-t'. 2 jaar geleden stonden ze reeds op Lolands, maar de vraag om hen terug te halen was groot. Ook deze keer hebben ze het beste uit het oeuvre van CCR gebracht. De 3de band op ons podium was 'De Corsari's'. Roel Vanderstukken en de zijne brachten ons terug mee naar de jaren 50 en 60. Veel ambiance dus en een tent die bijna vol zat.... En dan was het tijd voor ons hoofdgerecht 'Daan'. Deze rasartiest bracht samen met zijn band onder leiding van Isolde Lasoen, een kleine aardbeving door Schoonderbuken. De sfeer zat er in, de tent ontplofte.... Een geweldig optreden en een perfecte afsluiter voor de toernee van Daan.

De nacht werd ingedanst door 'Laston en Geo', een Antwerps dj collectief dat op heel wat sympathie kon rekenen van het lolands publiek. Nadien kwam oude rot 'Pat Krimson' zijn duivels ontbinden achter de mengtafel. De 5de editie van Lolands werd omstreeks 3u afgesloten door onze vrienden van 'Contact all stars', reeds vanaf de eerste editie een vaste waarde op ons festival

Dat het heel goed was, kan iedereen wel bevestigen. Zondag stonden we terug op de wei, moe maar voldaan, om af te breken. Zoals elk jaar gaat dat wat moeizamer en we hebben in de weken na Lolands ook wel gemerkt dat het een groot festival wordt en dat we daar nog wat werkpunten hebben. Daar gaan we voor de editie van 2017 alvast werk van maken.

Ook het resultaat mocht er dit jaar weer zijn: meer dan 31000€ dat naar het ALS Laevers fonds kon. Daarbovenop nog het bedrag dat de 'averechtse bedevaart' van 18 december opbracht, en we kwamen op een bedrag van 45043€. Een geweldig resultaat alweer

Op naar editie 2017